Rolnictwo ekologiczne

Funkcjonalność produktów Ani
Zalety i funkcjonalność...

Zalety i funkcjonalność produktów Ani

Żywność funkcjonalna zdobywa coraz większe rzesze zwolenników. W wyniku jej spożywania poprawia się jakość codziennej diety. Jednak co kryje się za tym enigmatycznym pojęciem? Żywność
funkcjonalna, oprócz dostarczania składników odżywczych, wpływa również na organizm człowieka: polepsza samopoczucie lub zapobiega chorobom. Dlatego warto włączyć ją do swojego
codziennego menu. Nasze wyroby z tradycją czy ekologiczne są przeznaczone dla ściśle określonej grupy populacji lub w ściśle określonym stanie fizjologicznym: dla diabetyków, dla grupy uczulonych na
laktozę, białka mleka czy jajka, oraz dla dzieci jako doskonała przekąska lub zamiennik chipsów.

Cechą charakterystyczną produktów Ani jest zawartość w jej składzie jednej lub kilku substancji prozdrowotnych oraz posiadanie optymalnych proporcji poszczególnych składników odżywczych,
występujące w sposób naturalny;

Produkty Ani to przede wszystkim produkty pochodzenia roślinnego, zawierające w swoim składzie:
- błonnik pokarmowy, którego obecność w diecie przeciwdziała występowaniu zaparć, otyłości, a także zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych, tj; ciasteczka owsiane i orkiszowe,
które zawierają aż 6-12g błonnika pokarmowego
- białka - pełnią zróżnicowane funkcje w organizmie, są niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju organizmu;
- ciasto fermentowane bezmleczne – bez alergenów tj; ciasteczka babci Ani bezmleczne, bez jajek.

Oraz bez substancji słodzących ( rafinowanych cukrów, syntetycznych substancji słodzących) – w naszym składzie znajdziecie wyłącznie nierafinowany cukier trzcinowy brązowy tj; Bio Muffinki
babuni – produkt ekologiczny.